Zoeken

Bejaarde Marokkaanse (90) geeft uit liefdadigheid pensioen aan overheid

12 juni 2014 - 22:42 - Marokko

©

Een bejaarde Marokkaanse vrouw heeft een nieuwe en unieke vorm van protest uitgevonden. De 90-jarige vrouw heeft aan de Marokkaanse regering haar (zeer kleine) pensioen geschonken. Ze ziet van het belachelijk bedrag af omdat ze er niets mee kan doen.

Volgens News Today besloot Fatoum Jazouli haar maandelijks pensioen van 176 dirham uit liefdadigheid aan de regering te schenken, omdat deze duidelijk diep in de financiële problemen zit. Een originele manier dus om het slecht beleid van de Marokkaanse regering aan de kaak te stellen.

Afgelopen april was Fatoum Jazouli al in hongerstaking gegaan om tegen haar lage pensioen te protesteren. Haar overleden man werkte 20 jaar lang in het Marokkaans leger.

De oude vrouw uit Fez schreef zelfs een brief aan Premier Abdelilah Benkirane om hem van haar beslissing te informeren.

Ze schrijft: "Ik spreek U toe, meneer de gerespecteerde regeringsleider, om U te laten weten dat ik afzie van mijn maandelijks pensioen van 176 dirham ten behoeve van uw gewaardeerde regering. Ik zie er definitief van af en wil niet meer dat mijn naam in de database van het pensioenfonds verschijnt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team