Zoeken

Aziz Akhannouch lanceert landbouwseizoen 2017-2018 in Meknes

25 oktober 2017 - 10:00 - Economie

©

Minister Aziz Akhannouch van Landbouw, Zeevisserij, Plattelandsontwikkeling en Water en Bos heeft maandag in Meknes de startsein gegeven voor het nieuw landbouwseizoen 2017-2018.

Aziz Akhannouch maakte van de gelegenheid gebruikt om de nadruk te leggen op de vooruitgangen die tijdens het vorig seizoen werden geboekt dankzij voldoende regenval, de maatregelen die via het Marokko Groen Plan werden getroffen en de samenwerking met alle belanghebbenden in de sector.

De productie van graan voor het landbouwseizoen 2016-2017 bereikte in totaal 96 miljoen kwintalen en is daarmee de vierde beste oogst sinds de lancering van het Marokko Groen Plan.

Hij wees erop dat het seizoen werd gekenmerkt door een toename van de productie van 5% voor groenten, 15% voor citrusvruchten, 1,2% voor suikergewassen, 4% voor rood vlees en 11% voor de export van agrovoeding. De olijfproductie bereikte 1,57 miljoen ton, de citrusproductie 2,1 miljoen ton, terwijl de productie van granaatappels 98.000 ton bedroeg.

Akhannouch gaf vervolgens een overzicht van de belangrijkste maatregels die door zijn afdeling werden genomen om van het nieuw landbouwseizoen een succes te maken. Er werd vooral aandacht gegeven aan de irrigatie. Ruim 594.000 hectare zullen worden uitgerust met irrigatiesystemen waarvan 50.000 hectare bij landbouwbedrijven. 3,22 miljard m3 water is tevens bestemd voor de irrigatie, dit om de productie van graan en suikergewassen te garanderen.
Voor het nieuw landbouwseizoen is tevens 1,7 miljoen ton zaden en 500.000 ton kunstmest beschikbaar aan voordelige prijzen.

Naast deze maatregelen beloofde Aziz Akhannouch dat zijn afdeling zich zal blijven inzetten voor de bescherming van de dieren- en de plantengezondheid, de begeleiding van landbouwers in verschillende productiesectoren en de organisatie van opleidingsprogramma’s.

Tijdens de lanceringsceremonie van de landbouwcampagne 2017-2018 werd tevens een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen het Nationaal Bureau van de Landbouwraad en de Crédit Agricole en werd de aanleg van nieuwe olijfplantages in Oued Jdida gelanceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team