Zoeken

Arts Atlas Leeuwen reageert op kritiek FIFA na hersenschudding Nordin Amrabat

19 juni 2018 - 13:01 - Sport

©

Abderrazak Hifti, arts van het Marokkaans elftal, heeft op de kritiek van de FIFA gereageerd. De Wereldvoetbalbond stelt dat Nordin Amrabat op een onjuiste manier werd verzorgd tijdens de wedstrijd tegen Iran.

Hifti bevestigt een brief te hebben ontvangen van de FIFA maar stelt de aanbevelingen van de bond te hebben gevolgd. Volgens hem kon hij ook geen gebruik maken van de drie voorzien minuten om de speler te verzorgen omdat Amrabat al niet meer op het veld was toen hij aankwam.

"Er is maar één punt, namelijk de drie minuten die ik aan de speler moest spenderen om hem te verzorgen en de scheidsrechter te vertellen of hij de wedstrijd mocht voortzetten of niet. In het geval van Nordin was hij al van het veld toen ik aankwam. Ik stelde hem vijf vragen, hij beantwoordde er één en de vier anderen niet.", aldus de arts in een video op de website van de Marokkaanse voetbalbond.

Hifti houdt ook vol dat de bewakingsbeelden aantonen dat Nordin Amrabat op het hoofd viel en dat hij onmiddellijk vreesde voor een hersenschudding.

Nordin Amrabat "gaat nu veel beter. Hij traint opnieuw. We hadden hem een week rust voorgeschreven maar soms helen spelers veel sneller...", aldus Hifti.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team