Zoeken

Belgische minister: Arabisch onderwijzen in Belgische scholen een must

8 februari 2018 - 10:40 - Wereld

©

André Flahaut, minister van Begroting in de Franse Gemeenschapsregering, is van mening dat het Arabisch in Franstalige scholen in België moet worden onderwezen.

De voormalige Kamervoorzitter vertelde dat tijdens een meeting met politici en de Marokkaanse minister van Marokkanen in het Buitenland Abdelkrim Benatiq.

Flahaut herhaalde zijn wens later op Twitter. Hij oordeelde daarbij dat het "een kwestie van respect is en een extra stap om met elkaar samen te leven".

Het Gemeenschapsonderwijs liet vorig jaar al weten aan een plan te werken dat leerlingen zou toestaan om ook de taal die ze thuis spreken op de speelplaats en in de klas te gebruiken.

Vorig jaar ontstond er in België tevens een debat over het Arabisch in het onderwijs na een opiniestuk van Mohamed Ikoubaân, directeur van het Moussem Nomadisch Kunstencentrum. "Het is vanzelfsprekend dat in een land een gemeenschappelijke taal of talen nodig zijn om met elkaar te kunnen communiceren en samenleven. Niets belet ons om ook de talen van de nieuwkomers te waarderen en een plaats te geven.", schreef hij toen.

Bladna.nl