Zoeken

Ambassadeur Nederland in Marokko hekelt veroordeling homo’s

27 mei 2013 - 10:00 - Marokko

©

Ronald Gerard Strikker, ambassadeur van Nederland in Rabat, vindt de recente veroordeling van twee homo-koppels in Marokko, een treurige zaak.

"Ik ben bedroefd door het feit dat de Marokkaanse autoriteiten onlangs twee homoseksuele koppels hebben veroordeeld tot een gevangenisstraf" schrijft Strikker op de Facebook-pagina van de ambassade van Nederland in Rabat.

"Voor mij is het een anachronisme dat homoseksualiteit nog steeds wordt beschouwd als een misdaad in Marokko, bijna 25 jaar nadat de World Health Organization heeft besloten homoseksualiteit niet meer te beschouwen als een ziekte. Ik hoop dat homoseksuelen in Marokko op een dag zullen worden geaccepteerd als volwaardige burgers, die noch ziek noch crimineel zijn", aldus de diplomaat.

Op 20 mei waren twee Marokkanen in Temara veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor homoseksualiteit. De twee mannen van 20 en 28, waren begin mei samen in een auto betrapt door de politie.

Een homokoppel uit Souk Al Arbaa nabij Kenitra, werd onlangs ook tot drie jaar gevangenis en een boete van 1000 dirham veroordeeld. De twee mannen, beide getrouwd en met kinderen, onderhielden sinds 10 jaar een homoseksuele relatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team