Zoeken

Ambassade Marokko meldt zes nieuwe doden na aardbeving Turkije

20 februari 2023 - 16:00 - Wereld

©

Het aantal Marokkaanse slachtoffers van de aardbeving in Turkije blijft stijgen. Bijna twee weken na de ramp is het dodental onder de Marokkaanse gemeenschap opnieuw gestegen, meldt de Marokkaanse ambassade in Ankara.

In totaal zijn 19 Marokkaanse staatsburgers omgekomen bij de zware aardbeving met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter, die op maandag 6 februari het zuiden van Turkije trof en enorme schade aanrichtte in de steden Gaziantep, Adana, Malatya, Diyarbakir, Sanliurfa en Osmaniye.

Het totale aantal slachtoffers van de aardbeving is op dit moment gestegen tot meer dan 40.000 doden en 108.000 gewonden. Er is een oproep tot solidariteit gelanceerd om de getroffenen te helpen, vooral degenen die van de ene op de andere dag dakloos zijn geworden. In dit kader heeft Marokko ook een solidariteits- en fondsenwervingscampagne gelanceerd, op initiatief van de Stichting Marokko.

Kort na de ramp had de Turkse overheid zeven dagen van nationale rouw afgekondigd en de noodtoestand uitgeroepen voor een periode van drie maanden in de zwaar getroffen gebieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team