Zoeken

Ook Algerijnse presidentskandidaat Ali Benflis wil grens met Marokko openen

14 april 2014 - 20:25 - Wereld

©

Presidentskandidaat en voormalige Premier Ali Benflis belooft de grens met Marokko te heropenen als hij donderdag tot President van Algerije wordt verkozen. Hij is de tweede kandidaat die deze belofte maakt na Louisa Hanoune.

"Als ik word verkozen tot president dan zal ik de landsgrens met Marokko heropenen", verklaarde Ali Benflis tijdens een bijeenkomst in Annaba. Wel zullen daar voorwaarden aan verbonden zijn. "We moeten eerst oplossingen vinden voor bilaterale problemen in verband met de veiligheid, de drugshandel en het terrorisme."

Hoewel de heropening van de grens strategisch is voor de ontwikkeling van de Arabische Maghreb, moet deze volgens Benflis "niet ten koste van de Saharaanse kwestie gebeuren". Een oplossing moet in akkoord met internationale organisaties worden gevonden.

Voor Benflis moet de samenwerking binnen de Arabische Maghreb bovendien veel groter worden. Zo wil hij het vrije verkeer van mensen garanderen, door een gemeenschappelijke identiteitskaart en paspoort in te voeren.

Enkele dagen terug had de kandidate van de Algerijnse Partij van de Arbeid, Louisa Hanoune ook beloofd om de grens met Marokko te heropenen als ze wordt verkozen. "Het belang van Algerije is meer dan ooit om de barrières met Marokko weg te nemen", had ze verklaard tijdens een politieke bijeenkomst in de regio van Tlemcen, nabij de grens met Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team