Zoeken

Algerijnen verbranden vlag Marokko na overwinning Algerije

25 juni 2014 - 16:12 - Wereld

©

Een filmpje waarin Algerijnen de vlag van Marokko proberen te verbranden, zorgt voor verontwaardiging. Deze daad blijkt een domme wraakpoging te zijn na het doelpunt van de Belgisch-Marokkaanse voetballer Marouane Fellaini tijdens het WK-wedstrijd België-Algerije (2-1).

Tijdens de viering van de overwinning van Algerije op Zuid-Korea, heeft een Algerijn voorbijgangers op straat uitgenodigd om de Marokkaanse vlag te verbranden. Slechts een handvol mensen ging daarop in.

Het groepje probeerde de Marokkaanse vlag tevergeefs in brand te steken met aanstekers, waarna ze hem haatvol op de grond gooiden en vertrapten. Ook dat bleek niet genoeg om hun haat te dempen. Ze scheurden de vlag uiteindelijk aan stukken.

Wanneer politiek en sport vermengd worden

Een andere Algerijn, presentator van een sportprogramma, heeft er niets beter op gevonden dan de overwinning van Algerije te wijden aan "onze broeders in de Westelijke Sahara". Hij voegde daaraan toe dat de "andere partij (Marokko dus) het boodschap wel zal begrijpen".

Gelukkig denkt niet iedereen op die manier en hebben de politieke geschillen tussen de twee landen nooit een schaduw geworpen op de broederlijke relaties tussen de volkeren. Voorbeeld hiervan is een foto van Algerijnse international Sofiane Feghouli met de Marokkaanse vlag.

Sofiane Feghouli met de Marokkaanse vlag

Video van het incident

Bladna.nl