Zoeken

Abdellah Taia toont homofilm in Casablanca

24 april 2013 - 17:51 - Cultuur

©

Een documentaire over het leven van Abdellah Taia, gemaakt door Ayoub El Aiassi, wordt op 3 mei in première getoond in Casablanca. In "Abdellah Taia ou la nudité du je" probeert El Aiassi de complexe wereld van de homoseksuele schrijver te begrijpen.

Door de soms gevoelige scènes is de film verboden onder de 16 jaar, meldt de maker aan onze Franse versie Bladi.net. Ook vertelt hij ons dat zijn film werd goedgekeurd door het Marokkaanse Cinematografisch Centrum.

In Marokko blijft homoseksualiteit een taboe-onderwerp, en is strafbaar met zes maanden tot drie jaar gevangenis. De Gerechtigheid en Ontwikkeling Partij, die een gematigde islam bepleit, meent dat "homoseksualiteit in de openbare ruimte een uitdaging is voor de religie en een schending voor de morele waarden".

Abdellah Taia zegt zelf heel trots te zijn, "als eerste Marokkaan die zijn homoseksualiteit naar buiten bracht". In 2014 hoopt de schrijver zijn film "L’armée du salut", (Het Leger des Heils) te mogen tonen in Marokko. Hij vertelt er zijn homoseksualiteit en zijn jeugd in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team