Zoeken

Abdellah El Mekaoui slachtoffer racisme in Spanje

29 december 2011 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Abdellah El Mekaoui, de jonge Marokkaan die 400 gevonden loten van de Nationale Loterij van Spanje terugbezorgde in Bilbao, was het slachtoffer van een racistische aanval in een bar in de hoofdstad van Biskaje.

De Spaanse SOS Racisme stelde de discriminatie van Abdellah El Mekaoui en één van zijn vrienden aan de kaak in een persbericht, evenals hun misbruik door bewakers van een bar in Bilbao. Ze hebben hen de toegang tot de bar op kerstavond geweigerd, omdat "Arabieren verboden waren".

SOS Racisme geeft aan dat dit soort racistisch gedrag jegens immigranten in het uitgaansleven heel gebruikelijk is in Spanje en verzoekt de officier van justitie om de oprichting van een gespecialiseerd orgaan in de strijd tegen discriminatie.

De NGO heeft kritiek geuit op de nadruk dat gemaakt wordt op de oorsprong van Abdellah El Mekaoui, Marokkaanse kapper van 28, ster van de Kerst-reclamecampagne "Redenen om te geloven" van Coca-Cola, omdat het de scheiding tussen mensen van buitenlandse oorsprong en Spaans-geboren aanmoedigt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team