Zoeken

Familie Abdelhak Nouri ontroerd na steunbetuiging duizenden fans (foto’s)

15 juli 2017 - 16:30 - Sport

©

Vrijdagavond kwamen duizenden voetbalfans bij elkaar om hun steun te betuigen aan de familie van Abdelhak Nouri. De jonge Marokkaan werd afgelopen zaterdag onwel op het veld en heeft daarbij blijvend hersenletsel opgelopen.

De fans, voornamelijk van Ajax maar ook van enkele andere clubs, verzamelden zich voor Appie’s huis in de Aalbersestraat. De familieleden van Nouri stonden voor de ramen met zijn Ajaxshirt met rugnummer 34 in handen.

Niet alleen fans kwamen hun steun betuigen. Ook meerdere spelers waaronder Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Lasse Schöne en Joël Veltman waren aanwezig.

De vader van Nouri ging onder politiebegeleiding enkele fans tegemoet om handen te schudden. De broer van Nouri vroeg na een uur aan de fans om naar een nabijgelegen pleintje te gaan. De fans lieten bloemen, kaarsen en knuffels achter in de tuin.

Samen met de familie werd er vervolgens op het pleintje voor Nouri gebeden. "De beste manier om Appie te respecteren is zijn gedrag te kopiëren. Hij heeft ons laten zien hoe je met mensen moet omgaan. Moslims en niet-moslims. Laat dit een les zijn vandaag", verklaarde een woordvoerder van de familie.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team