Zoeken

Aanvallen op Marokkaanse vrachtwagens in Frankrijk: reactie van Marokko

22 mei 2024 - 15:00 - Wereld

©

De Marokkaanse Confederatie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (Comader) veroordeelt de nieuwe aanvallen op Marokkaanse tomaten in Perpignan, Frankrijk.

Franse boeren voerden afgelopen donderdag actie bij de tolpoort Perpignan-Sud. Ze controleerden fruit en groenten die uit Marokko werden geïmporteerd, met name tomaten. De lading kersen tomaten van een vrachtwagen werd zelfs gedeeltelijk op de rijbaan gelost. De Franse boeren demonstreerden tegen de "oneerlijke concurrentie" die zou worden veroorzaakt door de handelsovereenkomsten tussen Frankrijk en Marokko.

Lees ook: Woede in Marokko na aanvallen op Marokkaanse vrachtwagens in Europa

De Comader benadrukt in een persbericht dat de Marokkaanse tomaat legaal naar Frankrijk wordt geëxporteerd, in overeenstemming met de landbouwovereenkomst tussen Marokko en de Europese Unie. De Marokkaanse tomaat "voldoet perfect aan de geldende normen en eisen en wordt vóór de invoer op de Franse en Europese markten gecontroleerd door de Europese gezondheidsautoriteiten", aldus de confederatie. De Comader veroordeelt daarom de "onbegrijpelijke" aanvallen op Marokkaanse tomaten.

Lees ook: Aanval op Marokkaanse vrachtwagens in Europa: Marokko dient klacht in

De Marokkaanse organisatie benadrukt ook dat de aanwezigheid van Marokkaanse tomaten op de Franse markt gerechtvaardigd is om een ​​tekort aan productie in deze periode van het jaar op te vangen. Bovendien benadrukt de Comader dat Marokkaanse bedrijven en exporteurs honderden banen creëren in de logistieke sector op de site van Perpignan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team