Zoeken

Aanslag Marrakesh: concert "Voices of Peace" oogst 3,5 miljoen dirham

1 juni 2011 - 11:00 - Cultuur

©

De vereniging Marokko Culturen, organisator van het Mawazine festival te Rabat, heeft drie en een half miljoen dirham geoogst voor de families van de slachtoffers van de bomaanslag op de koffiehuis Argana te Marrakesh op 28 april.

De winsten van het concert "Voice of Peace", die zondag plaatsvond te Marrakesh met de deelname van een groot aantal artiesten, werden aan de families van de slachtoffers van de aanslag van Marrakesh gegeven. Marokko Culturen heeft daar ook 10% van de inkomsten van de tiende editie van het Mawazine festival toegevoegd.

More Kanté, Quincy Jones, de Indische gezelschap Bharati, Houssein Jasmi, Hindi Zahra, Fnaire, Nass El Ghiwane en Safy Boutella, Idir, Saïda Charaf en de Marokkaanse diva Hajja Hamdaouia waren allen gratis aanwezig op het concert om de aanslag die 17 doden maakte te veroordelen.

Volgens critici van het festival, is het initiatief bedoeld om de mensen te kalmeren na de reeks protesten geuit tegen het Mawazine festival, waarvan het budget wordt geraamd op meer dan zestig miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team