Zoeken

Zorgen in Marokko door aanvallen wilde zwijnen

15 januari 2024 - 21:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse dorp El Zawiya Al Nahila, gelegen in de provincie Chichaoua, wordt steeds vaker geteisterd door groepen wilde zwijnen. De bewoners, die zich machteloos voelen, doen een dringende oproep aan de autoriteiten om in te grijpen.

De inwoners van El Zawiya Al Nahila leven in angst door de aanwezigheid van wilde zwijnen, die paniek zaaien in het dorp. Een meisje werd onlangs nog aangevallen door een wild zwijn en raakte ernstig gewond. De dieren vormen een bedreiging voor de veiligheid van de bewoners, vooral voor vrouwen en jonge kinderen.

Lees ook: Marokko: vrouw en kind bijna gedood door wild zwijn

Geconfronteerd met deze situatie, hebben de dorpelingen de autoriteiten opgeroepen om zo snel mogelijk in te grijpen, voordat de zwijnen alles op hun pad vernietigen en onder nog meer slachtoffers maken.

Lees ook: Everzwijnen zorgen opnieuw voor overlast in Rabat

In 2018 had de Regionale Directie van Water en Bossen in Zuidwest-Marokko 110 drijfjachten georganiseerd, waarvan 63 alleen al in de maand december, als onderdeel van een campagne "gericht op de beheersing van de populaties wilde zwijnen". Daarbij werden ongeveer 860 zwijnen in de regio Souss-Massa gedood.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team