Zoeken

Zomeroperatie Marhaba 2015 gaat op 15 juni van start

26 mei 2015 - 18:16 - Marokkanen in het buitenland

©

Het is bijna zomervakantie en zoals elk jaar brengen miljoenen in het buitenland gevestigde Marokkanen hun vakantie in Marokko door. Het merendeel reist met de auto via Spanje.

Om deze grote toestroom in goede banen te leiden bespreken Marokko en Spanje zoals elk jaar de maatregelen die moeten getroffen worden voor de zomeroperatie Marhaba 2015 die dit jaar van 15 juni tot 15 september loopt.

De consulaire diensten van Marokko in Almeria hebben in die zin de havenverantwoordelijken van Motril ontmoet. Er zijn dit jaar niet veel veranderingen te verwachten. Een piek van de aankomsten wordt op 25 juli en 4 augustus verwacht, dus net na de Ramadan. Ook in de laatste dagen van de vakantie, met name tussen 27 en 30 augustus, wordt er een flinke rush verwacht.

In Spanje werd het speciaal plan van de civiele bescherming reeds afgerond. Zoals elk jaar zullen er extra veerboten worden ingezet om de miljoenen passagiers tussen Marokko en Spanje te vervoeren. Het plan doelt erop in die periode een optimale veiligheid voor de passagiers te garanderen, maar ook zorgen voor een vlotte doorstroming van het passagiers- en voertuigenverkeer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team