Zoeken

Vrachtwagen vol donaties uit Frankrijk geweigerd in Tanger

30 oktober 2023 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse douane in Tanger heeft een vrachtwagen vol donaties voor de slachtoffers van de aardbeving in Al Haouz, afkomstig uit de Franse Pyrénées-Orientales, geweigerd.

Na de aardbeving van 8 september, ontving René Didelot, een vervoerder uit Argelès, donaties ten behoeve van de slachtoffers. Al snel waren een vrachtwagen en aanhanger gevuld met dozen vol dekbedden, dekens, huishoudlinnen, kleding, brillen, hygiëneartikelen enz. Jacques Jourda en Joëlle Eveillard, twee raadsleden, droegen ook bij aan deze solidariteitsactie, meldt L’Indépendant.

Lees ook: Najib Amhali heeft al zes vrachtwagens met hulp naar Marokko gestuurd

De twee raadsleden vlogen naar Marrakech om de humanitaire hulp te ontvangen die naar Marokko zou worden vervoerd door René, bijgestaan door een chauffeur, Christian Faillat. Maar bij aankomst in Tanger weigerde de Marokkaanse douane de vrachtwagen vol donaties. Teleurgesteld keerden René en Christian terug naar de Pyrénées-Orientales. Ook Jacques en Joëlle moesten Marrakech verlaten en terugkeren naar Frankrijk.

Lees ook: Heldhaftige reis voor liefdadigheidsorganisatie: met trucks vol donaties naar Marokko

René besloot de donaties te schenken aan een hulporganisatie voor Oekraïne, die de hulp ook weigerde. De goederen werden uiteindelijk aan de organisatie Emmaüs gedoneerd om te worden uitgedeeld aan vluchtelingen en slachtoffers van aardbevingen en conflicten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team