Zoeken

Vluchten naar Marokko omgeleid

23 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

Negen vluchten moesten zondag worden omgeleid en nog eens vijftien liepen vertraging op op de Mohammed V-luchthaven van Casablanca vanwege harde windstoten.

Windstoten verstoorden de activiteiten op de luchthavens van Casablanca en Tanger Ibn Battouta, aldus de Nationale Luchthavenautoriteit (ONDA) in een verklaring. Daarin wordt aangegeven dat negen vluchten naar Casablanca waren omgeleid naar Marrakech en Fez, terwijl vijftien andere vluchten vertraging opliepen op de luchthaven van Casablanca. "Kort voor 15.00 uur kalmeerde de situatie en werd het verkeer op deze luchthaven hersteld," verduidelijkt de ONDA.

Lees ook: Marokko: nieuwe weerswaarschuwing

De Algemene Directie Meteorologie gaf zondag waarschuwingen met code rood en oranje af voor sterke windstoten en zandstormen in verschillende provincies van het koninkrijk. De windstoten zouden snelheden van meer dan 100 kilometer per uur kunnen overschrijden. Deze situatie was ook de oorzaak van verschillende verkeersongevallen, met name op de snelweg Casablanca-Marrakech.

Lees ook: Apocalyptisch Tafereel in Marrakech (video)

Sommige berichten op sociale media melden ook ongevallen op de weg tussen Safi en Essaouira. Het Marokkaanse ministerie van Uitrusting en Water heeft weggebruikers opgeroepen tot waakzaamheid en hen geadviseerd hun reizen uit te stellen totdat de weersomstandigheden verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team