Zoeken

De val van "Dikke Nordin", eerste door Dubai aan België uitgeleverde drugsbaas

5 april 2024 - 09:00 - Wereld

©

De gevreesde drugsbaas Nordin El Hajjioui, beter bekend als "Dikke Nordin", is na een lange uitleveringsprocedure vanuit Dubaï terug in België. Hij wordt verdacht van grootschalige cocaïnesmokkel, wapenhandel en drugsgerelateerd geweld.

El Hajjioui’s criminele carrière begon in de Antwerpse wijk "den Dam", waar hij als kleine dealer aan de slag ging. Na een veroordeling belandde hij in de gevangenis, waar hij in contact kwam met "Scarface", een beruchte drugsbaas. Hij werd diens protegé en leerde de kneepjes van het vak.

Lees ook: Van België tot Dubai: het luxe leven van Belgisch Marokkaanse drugsbazen

Na de moord op "Scarface" in 2014, nam El Hajjioui de leiding over zijn drugsorganisatie. Hij werkte samen met verschillende figuren, waaronder "Karim Taxi" en bodybuilder "Frank De Tank". Deze samenwerkingen verliepen niet altijd zonder slag of stoot, en El Hajjioui raakte zelfs betrokken in een conflict met "Frank De Tank".

In 2017 vluchtte El Hajjioui naar Dubaï, van waaruit hij zijn drugshandel bleef leiden. De Belgische speurders bleven hem op de voet volgen. In 2019 werd een deel van zijn netwerk in Antwerpen ontmanteld dankzij een telefoontje van zijn toenmalige vriendin.

El Hajjioui werd in 2020 gearresteerd in Dubaï, maar later weer vrijgelaten. In december 2021 werd een uitleveringsverdrag getekend tussen België en de Verenigde Arabische Emiraten. Na een nieuwe arrestatie in 2023 werd hij uiteindelijk uitgeleverd.

Lees ook: Drugsbaron "Dikke Nordin" door Dubai uitgeleverd

Op 29 maart 2024 kwam El Hajjioui aan in Antwerpen. Hij verscheen in een rolstoel voor de rechtbank en wordt op 16 mei verhoord. De 36-jarige riskeert een celstraf van 20 tot 25 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team