Zoeken

Verwarring rond uitstel schoolvakanties in Marokko

10 januari 2024 - 08:00 - Marokko

©

Berichten op sociale media zorgen voor verwarring rond de schoolvakanties in Marokko. Een nota van het ministerie van Onderwijs gepubliceerd op maandag, suggereerde dat de schoolvakanties, oorspronkelijk gepland voor 21 januari, zouden worden uitgesteld tot 11 februari.

Volgens de nota zouden de vakanties worden verplaatst naar 11 februari voor alle onderwijsinstellingen, zowel publiek als privé, inclusief scholen van buitenlandse missies. De reden voor deze beslissing zou zijn om meer schooltijd te bieden onder gunstige omstandigheden en om het recht op onderwijs op een eerlijke manier te garanderen voor alle leerlingen.

Lees ook: Salarisverhoging van 1500 dirham voor Marokkaanse leraren na staking

Deze informatie werd echter ontkend door het ministerie van Onderwijs. De nota zou niet door de afdeling zijn gepubliceerd. Op 2 januari had het ministerie aangekondigd dat de schoolvakanties gehandhaafd blijven, maar voegde eraan toe dat er extra ondersteuningslessen kunnen worden aangeboden aan leerlingen die daar behoefte aan hebben.

Lees ook: Marokko is stakingen beu, leraren gestraft

Daarnaast heeft het departement van Chakib Benmoussa besloten, als onderdeel van zijn actieplan, het schooljaar met een week te verlengen. Dit is bedoeld om de schoolprogramma’s te voltooien en de kennis van leerlingen te versterken. Deze verlenging zal leiden tot een wijziging van de data van de nationale en regionale examens en een uitstel van de datum van het eindexamen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team