Zoeken

Tinder-verkrachter Salim Berrada voor de rechter

19 maart 2024 - 11:00 - Wereld

©

Het proces tegen Salim Berrada, beter bekend als de "Tinder-verkrachter", is van start gegaan op maandag 18 maart in Parijs. Berrada wordt ervan beschuldigd tussen 2014 en 2016 dertien vrouwen te hebben verkracht en vier anderen te hebben aangerand. Volgens de aanklacht zou Berrada een sluwe methode hebben toegepast om zijn slachtoffers te lokken, waarbij hij zich voordeed als een modefotograaf om vrouwen online te ontmoeten, en vervolgens een bijna identieke modus operandi volgde.

Berrada’s arrestatie vond plaats in oktober 2017, waarna hij in voorlopige hechtenis werd geplaatst. Tijdens zijn verhoor ontkende hij de aantijgingen van de vrouwen die aangifte tegen hem deden, bewerend dat alle seksuele handelingen met wederzijdse toestemming plaatsvonden en ontkende hij dat hij drugs in hun dranken had gedaan. Volgens hem hadden in de loop van twee tot drie jaar slechts vier vrouwen negatief gereageerd op zijn avances, ondanks dat hij seksuele relaties had met 200 tot 300 vrouwen.

Lees ook: Marokkaans-Belgische ’Tinder Swindler’ riskeert zes jaar cel

De zaak kwam aan het licht nadat enkele slachtoffers in 2016 hun ervaringen deelden op sociale media, wat andere vrouwen, waaronder minderjarigen, ertoe aanzette om ook aangifte te doen. Toxicologische onderzoeken bevestigden de aanwezigheid van chemische stoffen bij meer dan de helft van de aanklagers, waaronder MDMA, antihistaminica en sedativa. Psychologische expertises beschreven Berrada als een narcistische persoonlijkheid met manipulatieve trekken en een gebrek aan respect voor de vrouwen die hij verleidde.

Lees ook: Vijf jaar cel voor Belgisch-Marokkaanse ’Tinder-swindler’

Ondanks zijn voorlopige vrijlating in 2019, bleef Berrada actief op datingapps. In juni 2023 leidde een nieuwe aangifte tot verder onderzoek naar misdrijven die mogelijk tussen 2021 en 2023, en zelfs al in 2013, gepleegd waren. Hij werd wederom in voorlopige hechtenis genomen, ditmaal op verdenking van "verkrachting met toediening van een substantie aan het slachtoffer zonder haar weten, om haar beoordelingsvermogen of controle over haar acties te verminderen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team