Zoeken

Tientallen nieuwe gezondheidscentra in noorden van Marokko

11 maart 2024 - 09:00 - Marokko

©

De gezondheidszorg in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima is versterkt met de opening van 27 nieuwe stedelijke gezondheidscentra. De opening vond plaats op zaterdag in aanwezig van minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb.

De gezondheidscentra maken deel uit van de beleidsmaatregelen gericht op de renovatie en uitrusting van openbare gezondheidsinstellingen. Deze maatregelen zijn in overeenstemming met de instructies van Koning Mohammed VI om een ​​diepgaande en radicale hervorming van het nationaal gezondheidssysteem te lanceren.

Lees ook: Minister Aït Taleb schokt tijdens bezoek aan ziekenhuis Driouch (video)

De opening van de centra past ook in het kader van de uitvoering van het project voor de algemene dekking van ziektekostenverzekering en sociale bescherming. Dit project beoogt onder meer de oprichting van een nieuwe generatie eerstelijnszorgcentra, die de toegang tot curatieve zorg bevorderen.

Lees ook: Marokko bij landen met duurste gezondheidszorg

"De opening van deze gezondheidscentra heeft als doel om de gezondheidszorg dichter bij de burgers te brengen," benadrukte minister Ait Taleb. Hij voegde toe dat de centra zijn uitgerust met computersystemen en nieuwe apparatuur "om het vertrouwen van de burgers in openbare gezondheidsinstellingen te herstellen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team