Zoeken

Tetouan bedolven onder afval

6 maart 2024 - 16:00 - Marokko

©

De straten van Tetouan zijn bedekt met afval door een staking van de schoonmakers. Zaterdagavond bestormden de stakers de kantoren van het bedrijf belast met het onderhoud van de straten.

De boosheid richt zich op de gemeenteraad, die wordt verweten beloftes te hebben gebroken. Bij de aanbesteding van de schoonmaakdienst werd gegarandeerd dat de ophaling van vuilnis nooit zou worden verstoord. Maar 100 miljoen dirham later is de realiteit compleet anders: de verantwoordelijke firma kan haar financiële verplichtingen niet nakomen en de eisen van de werknemers blijven onbeantwoord.

Lees ook: Nederlands bedrijf wil plastic afval recyclen in Marokko

De stakers vegen de financiële argumenten van de tafel en wijzen naar de gebrekkige overdracht die in het contract was voorzien. Voor hen is dialoog de enige oplossing. Een constructieve en snelle dialoog, zonder de uitvluchten en nonchalance die volgens hen tot deze absurde situatie hebben geleid.

Lees ook: Marokko: 21 miljard dirham voor afvalbeheer

Gezien de dringende sanitaire en ecologische problemen grepen de lokale autoriteiten eindelijk in. Zondag werd een akkoord bereikt met de stakers, waardoor het werk hervat kan worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team