Zoeken

Straf voor Achraf Hakimi

6 oktober 2023 - 12:00 - Sport

©

De tuchtcommissie van de Franse betaaldvoetbalsectie LFP heeft zich gebogen over het incident met beledigende gezangen van een aantel Parijse spelers tijdens de viering van hun overwinning tegen Olympique Marseille. Onder hen bevindt zich ook de Marokkaanse international Achraf Hakimi.

Randal Kolo Muani, Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi en Layvin Kurzawa, de vier betrokken spelers, ontsnappen aan directe sancties. De LFP heeft hen een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd opgelegd.

Lees ook: Achraf Hakimi biedt gedwongen excuses aan

Ondanks dit incident zal er geen sanctie worden toegepast voor de volgende wedstrijd van PSG tegen Strasbourg, gepland op 21 oktober. De fans van de club uit de hoofdstad kunnen dus verwachten hun spelers op het veld te zien.

"Marseille, n*** je moeder", zongen Achraf Hakimi, Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani en Layvin Kurzawa om de overwinning van PSG op OM (4-0) te vieren in de Parc des Princes op 24 september.

Lees ook: Achraf Hakimi vindt rust bij PSG na moeilijke scheiding

Enkele dagen na het incident boden Achraf Hakimi en zijn teamgenoten hun excuses aan: "Een week geleden vierden we samen in het Parc des Princes onze prachtige overwinning in de Classique. Na de wedstrijd lieten we ons meeslepen door de euforie. We zijn ons goed bewust van de impact van onze acties en woorden op het publiek, vooral op de jongeren die dromen van een voetbalwedstrijd. We betreuren oprecht de woorden die we niet hadden moeten uitspreken en willen onze excuses aanbieden", schreven ze op sociale media, met de belofte dat ze in de toekomst "alles zullen doen om een voorbeeldige gedrag nog meer te respecteren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team