Zoeken

Rellen tussen Marokkanen en Algerijnen in gevangenis Almeria

15 april 2023 - 21:00 - Wereld

©

Afgelopen zondag braken hevige gevechten uit tussen Marokkaanse en Algerijnse gedetineerden in de gevangenis El Acebuche in Almeria. Gevangenismedewerkers vragen nu toestemming om taser pistolen te mogen gebruiken om hun veiligheid te waarborgen.

"Er werden allerlei beledigingen geuit. De aanvallen begonnen toen iemand een stoel pakte en deze op iemand op de grond gooide", aldus de vakbond van gevangenismedewerkers. Vijf gevangenen die bij de vechtpartij betrokken waren, werden in een isoleercel geplaatst. Eén van de medewerkers van de gevangenis werd met diverse kneuzingen en schaafwonden naar de ziekenboeg van de gevangenis gebracht, meldt La Voz de Cádiz.

Lees ook: Bijeenkomst Algerijnen verandert in demonstratie tegen Marokko in Parijs

Volgens de vakbond leidt overbevolking in de gevangenis (met veel Marokkaanse en Algerijnse gevangenen) en de periode van de Ramadan tot explosieve situaties, omdat vastende gevangenen "angstig" en "gespannen" zijn. Maar de gevangenismedewerkers reageerden professioneel, benadrukt de vakbond, die erop wijst dat het gebruik van een taser in noodsituaties met een hoog risico noodzakelijk is om de veiligheid van ambtenaren én gevangenen te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team