Zoeken

Rachid Kourss, in Gabon vastgehouden voor hacken 3 miljoen euro

7 april 2017 - 20:50 - Wereld

©

Rachid Kourss werd op 10 februari in Gabon gearresteerd. De Marokkaan wordt verdacht in een grote hacking zaak waarbij ongeveer 3 miljoen euro werd gestolen.

Het geld zou begin februari van de BGFI bank zijn gestolen volgens TelQuel. De database van de bank werd vanaf buitenlandse ip-adressen gehackt. De daders gebruikten vervolgens de gegevens van een honderdtal visa kaarten om geld op te nemen in Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en Duitsland.

De Marokkaanse engineer zou drie dagen voor de aanval de directeur van Pay Logic, partner van de BGFI, hebben gewaarschuwd over verdachte activiteiten. Pay Logic waarschuwde op zijn beurt de bank en vroeg een week later aan Rachid Kourss om mee te helpen bij het onderzoek. De jongeman ontdekte toen de herkomst van de aanval maar stelde niets te vinden over de daders.

Op 10 februari werd Rachid Kourss samen met zes andere mensen gearresteerd en van medeplichtigheid bij een diefstal en samenzwering beschuldigd. De familie van de jongeman maakt zich nu zorgen over de trage vooruitgang van het dossier. Abdellah Sbihi, ambassadeur van Marokko in Gabon, stelt dat de ambassade “de zaak van nabij volgt”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team