Zoeken

Prijs vliegticket Malaga-Tetouan verzevenvoudigd

10 augustus 2021 - 11:20 - Economie

©

Door de schommelingen van de vluchttarieven als gevolg van de coronapandemie, is de vliegroute Malaga-Tetouan de duurste geworden in 2021, met een prijsstijging van 668,7% ten opzichte van 2019.

De kosten van vluchten van Spanje naar bepaalde landen zijn in 2021 aanzienlijk gestegen. Dit jaar is de prijs van een vlucht tussen Malaga en Tetouan volgens Aerotendencias met 668,7% gestegen ten opzichte van 2019. Dezelfde tendens kan worden waargenomen bij de kosten van vluchten van Spanje naar Nicaragua en Venezuela, die met respectievelijk 41,2% en 32,3% zijn gestegen.

Lees ook: Ongewone stijging prijzen vliegtickets naar Marokko

"De prijsstijging heeft vooral te maken met een aanzienlijke vermindering van de capaciteit van de luchtvaartmaatschappijen als gevolg van de coronacrisis. Voor wat de korte- en middellange-afstandsvluchten betreft, hebben low-cost maatschappijen bepaalde directe vluchten zonder concurrentie opgeschort. Positiever is dat sommige low-cost maatschappijen hun capaciteit hebben verhoogd, met name op intra-Europese routes. Daarnaast bieden ze extreem agressieve tarieven aan om de vraag te stimuleren," verklaarde Mario Gavira, ondervoorzitter voor groei bij Kiwi.com.

Wat de tariefdalingen naar bestemmingen over de hele wereld betreft, is de meest uitgesproken daling die naar het VK, dit jaar tot 62% ten opzichte van 2019, met een gemiddelde prijs van 92,60 euro per ticket. De kosten van vluchten naar Ierland, Peru, Jordanië en Bolivia zijn in dezelfde periode ook gedaald met respectievelijk 55%, 47,7%, 46% en 42,4%.

Lees ook: Beperkte toegang en meer controles op Marokkaanse luchthavens

Deze trend werd ook vastgesteld bij vluchten tussen Montenegro en Oostenrijk, die dit jaar met 75,8% daalden in vergelijking met 2019, en de vluchten van Italië naar Iran en het VK, met een daling van meer dan 70%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team