Zoeken

Mustapha Salma: "Het Polisario is een gedeponeerd merk in Algerije"

14 oktober 2011 - 09:00 - Wereld

©

"Het Polisario is een gedeponeerd merk van de Algerijnse autoriteiten", aldus de voormalige politiechef van het Polisario, Mustapha Salma Ould Sidi Mouloud, aan de nieuwszender France 24.

Voor de Sahrawi-vluchteling, gevestigd in Nouakchott, Mauritanië, is het Polisario "een marionet gebruikt om de Sahrawi’s te misleiden".

De internationale gemeenschap weigert zelfs de Arabische Democratische Republiek Sahara (ADRS) "gesponsord door Algerije" te erkennen zegt Mustapha Salma, volgens wie de Sahrawi’s enkel een "juiste oplossing" vragen die hun lijden zal beëindigen.

Het autonomieplan in de Sahara, voorgesteld door Marokko, samen met een internationaal overeenkomst, is volgens Salma de beste oplossing voor het conflict dat het bouwproces van de Grote Arabische Maghreb voor jaren blokkeert.

De voormalige inspecteur-generaal van het Polisario-politie, gearresteerd op 21 september 2010 omdat hij zijn steun had getoond aan het Marokkaanse autonomieplan, werd eind oktober vrijgelaten en overgebracht naar Nouakchott. Daar woont hij sindsdien omdat het Polisario hem verbiedt naar zijn familie in de vluchtelingenkampen van Tindouf terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team