Zoeken

Overheid Marokko niet in staat om werkloosheid terug te dringen

31 maart 2014 - 17:20 - Marokko

©

Lahcen Daoudi, minister van Hoger onderwijs, verklaarde vorige week dat de regering niet meer streefde naar een definitieve oplossing voor de werkloosheid. De overheid zal in de toekomst enkel nog proberen om de impact van werkloosheid te minimaliseren.

"Alleen een leugenaar kan op dag van vandaag nog beweren dat de werkloosheid volledig kan worden teruggedrongen. We kunnen daarentegen wel nadenken over een hervorming van het onderwijs dat aansluit op de eisen van de arbeidsmarkt."

"Daarvoor moeten we meer inspanningen doen omtrent het Engelse taalonderwijs, technologische opleidingen bevoorrechten, investeringen zoeken en bedrijven aanmoedigen om banen te creëren", aldus Lahcen Daoudi.

Volgens de minister heeft de inmenging van de Wereldbank in het beleid van Marokko, het land ertoe gedwongen systematisch een beroep te doen tot leningen om economische problemen op te lossen. Deze situatie leidde tot een heropleving van sociale problemen, zoals de stijgende werkloosheid.

Volgens hem is de economische crisis waaronder Marokko nu lijdt, het gevolg van het slechte beheer van de crisis van 2008, omdat het land niet werd voorbereid op de mondialisering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team