Zoeken

Opgelicht in Marokko: bekende influencer Kurt Caz vertelt (video)

10 januari 2024 - 23:00 - Marokko

©

Kurt Caz, een Zuid-Afrikaanse YouTuber met 2,61 miljoen volgers, heeft recent Marokko bezocht en zijn ervaringen vastgelegd, waaronder een incident met oplichters in Casablanca.

Eerder verkende de influencer de medina van Marrakech, waar hij een overdreven dure kappersbeurt 400 dirham betaalde. De bekende YouTuber, die al video’s heeft gemaakt over verschillende toeristische hoofdsteden wereldwijd, reisde vervolgens naar de economische hoofdstad van Marokko.

Lees ook: Oplichting in Fez: Amerikaanse toeriste betaalt 450.000 dirham voor tapijten (video)

In Casablanca begon Caz zijn dag goed in de populaire wijken van de stad. In Derb Sultan genoot hij van een voordelig geprijsde en heerlijke kip tajine voor 30 dirham. Gekleed in een in Marrakech gekochte purperen djellaba van 300 dirham, verkende hij ontspannen de straten van deze populaire wijk en filmde zijn ervaringen.

De problemen begonnen toen hij andere delen van de stad wilde ontdekken. De eerste taxi die hij nam naar het strand van Aïn Diab vroeg hem 50 dirham, zonder gebruik te maken van de taximeter. Eenmaal aangekomen op het strand werd Caz benaderd door een man die hem een paardrijtocht aanbood. Toen Caz naar een vaste prijs vroeg, antwoordde de eigenaar ontwijkend, wat Caz deed vermoeden dat hij aan het einde van de rit een exorbitant bedrag zou moeten betalen.

Uiteindelijk koos hij voor een andere rit, wat leidde tot een ruzie tussen drie mannen die allemaal de ’niet te missen’ klant wilden binnenhalen. Na een korte rit eiste de eigenaar van het paard een onredelijke prijs van 800 dirham. Na stevige onderhandelingen betaalde Caz uiteindelijk 90 dirham, wat de eigenaar met tegenzin accepteerde.

Lees ook: Nekacha op Djemaa el Fna rekent toerist 1200 dirham aan voor henna-tatoeage

Caz deelde zijn ervaring in een video op YouTube onder de titel "Vermijd deze oplichters in Casablanca", waarin hij zijn teleurstelling en verbazing uitsprak over de ervaren oplichting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team