Zoeken

Operatie Marhaba: een belasting tussen Spanje en Marokko?

13 juni 2023 - 20:20 - Wereld

©

De Spaanse extreemrechtse partij Vox wil niet dat Melilla deelneemt aan Operatie Marhaba 2023. De partij is van mening dat de autonome stad daar op geen enkele manier bij gebaat is, en oppert zelfs een voorstel voor een doorreisbelasting, die Marokkanen die in het buitenland wonen moeten betalen.

In een op zondag gepubliceerde verklaring legt de extreemrechtse partij uit dat Operatie Marhaba, die elk zomerseizoen plaatsvindt, geen van de problemen van de autonome stad oplost en niet in het voordeel is van Spanje, waarvan "de gesubsidieerde boten, snelwegen, medische-, sociale- en religieuze diensten, havens en grensovergangen instorten".

Lees ook: Marhaba 2023: Sebta verwacht ruim 600.000 wereld-Marokkanen

"Wij vragen ons af waarom we zo hardnekkig blijven volhouden dat Operatie Marhaba via Melilla gaat, terwijl het vanuit de havens van het schiereiland gemakkelijk is om verbindingen te maken met havens van Marokko, met name Nador", staat in de verklaring ondertekend door Javier Diego, secretaris van Vox Melilla. Hij denkt dat de "voortdurende doortocht van Marokkanen" alleen maar "uitgaven genereert voor de veiligheidstroepen en politiekorpsen van de staat, gezondheidspersoneel, vertalers en infrastructuur voor de voertuigen".

Lees ook: Spaanse partij eist dat Marokkanen afstand doen van hun Marokkaanse nationaliteit

Volgens de partij hebben al deze enorme uitgaven "gevolgen voor het openbaar bestuur en voor de belastingen die door de burgers worden betaald". Daarbij komen ook de verkeersopstoppingen in de stad en in het havengebied, die de inwoners van Melilla "verhinderen" om in goede omstandigheden te reizen, benadrukt Diego. Hij verzekert dat Operatie Marhaba "de stad op geen enkele manier ten goede komt, tenzij de bevoegde autoriteiten een gemeentelijke belasting instellen voor het verkeer van voertuigen op doorreis van Europa naar Marokko”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team