Zoeken

Onderzoek naar mysterieuze dood Marokkaanse asielzoeker in Spanje

20 maart 2024 - 18:00 - Marokko

©

De Spaanse minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie, Elma Saiz, heeft maandag aangekondigd dat er een onderzoek is geopend naar de dood van een jonge Marokkaanse asielzoeker. De man was in hongerstaking gegaan in San Fernando de Henares (Madrid) om te protesteren tegen het uitblijven van een afspraak.

Tijdens een persconferentie na de sectorale conferentie over immigratie benadrukte Saiz dat er onmiddellijk een intern onderzoek werd gestart toen ze op de hoogte werd gebracht van het overlijden van de asielzoeker. "De protocollen werden nageleefd en we wachten met de nodige voorzichtigheid op de resultaten van de autopsie," aldus de minister tegenover Europa Press.

Lees ook: Jonge Marouane komt op tragische wijze om het leven in Frans-Spaanse tunnel

"Uiteraard is er alles aan gedaan om zijn broer, die ook in Spanje verblijft, te ondersteunen," voegde ze toe. "We hebben hem naar Madrid gebracht en psychologische ondersteuning geboden, evenals alles wat hij en zijn vrienden nodig hebben." Het slachtoffer, van Marokkaanse afkomst, woonde in een opvangcentrum in San Fernando de Henares. Volgens de Ombudsman vertoonde hij geen tekenen van een ziekte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team