Zoeken

Nieuwe aanval in Aousserd vermoedelijk werk van Polisario

16 december 2023 - 20:00 - Marokko

©

Er zijn berichten over een nieuwe aanval in het zuiden van Aousserd, in de regio Dakhla-Oued Eddahab, waarbij vermoed wordt dat deze werd gepleegd door militieleden van het Polisario.

Volgens het nieuwsplatform Hespress zouden in totaal vier explosieve obussen zijn afgevuurd door de separatisten van het Polisario. Er wordt geen melding gedaan van slachtoffers. Het digitale portaal Goud meldt dat er zeker twee obussen zijn gevallen in het gebied van Aghilas, ten zuiden van Aousserd, op een afstanden van 3 en 5 kilometer.

Lees ook: Sahara: Polisario dreigt aanvallen te intensiveren

De informatie werd niet bevestigd door officiële bronnen, maar op sociale media reageren veel Marokkaanse internetgebruikers met oproepen voor een krachtige reactie van Marokko.

Eind oktober voerde het Polisario een aanval uit in Es-Semara, waarbij één dode en drie gewonden vielen, waarvan twee ernstig. Het Polisario liet in een verklaring op 29 oktober weten "op zondag vijandelijke krachten in de sectoren Mahbès, Es-Semara en Farsia te hebben getroffen".

Lees ook: Marokkaanse minister beschuldigt Algerije van staatsterrorisme in Smara (video)

Omar Hilale, de permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties, benadrukte dat er momenteel een onderzoek loopt en dat niemand beschuldigd wordt tot de resultaten bekend zijn. "Er zijn sterke aanwijzingen die in één richting wijzen, de richting die door de gewapende separatistische groep Polisario in hun verklaring is uitgesproken", voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team