Zoeken

Nicolas Sarkozy heeft Marokko verlaten

2 juni 2012 - 18:17 - Wereld

©

Nicolas Sarkozy en Carla Bruni zijn op zaterdag teruggekeerd naar Frankrijk na 17 dagen in Marrakech te hebben doorgebracht. Hun thuiskomst zet een einde aan de geruchten volgens dewelke de ex Franse president in Marokko zou gaan wonen.

Aangekomen in Marokko op 17 mei, net na de machtsoverdracht met François Hollande, heeft het koppel zijn vakantie doorgebracht in een residentie geleend door koning Mohammed VI volgens de Marokkaanse autoriteiten.

Sarkozy’s aankomst in Marokko had voor de nodige controverse gezorgd over een Marokkaans paleis dat in november 2011 zou zijn geschonken aan een "Europese staatshoofd ter gelegenheid van de recente geboorte van zijn baby".

Het zou in werkelijkheid gaan over een residentie in de Golf Amelkis geschonken door een rijke Arabische zakenman aan Nicolas Sarkozy voor de geboorte van zijn dochter Giulia.

Nicolas Sarkozy, die zelf weigerde hierop te reageren, was in Marokko met zijn vrouw en dochter om uit te blazen na vijf jaar presidentschap en een tumultueus presidentscampagne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team