Zoeken

Mohamed Abbadi, nieuwe leider van Al Adl Wal Ihssane

15 december 2012 - 11:30 - Marokko

©

Mohamed Abbadi, 63 en voormalige nummer twee van Al Adl Wal Ihssane, volgt tijdelijk Abdessalam Yassine op. De leider van de Jamaa overleed donderdag in Rabat op 87 jaar.

Abbadi zal Al Adl Wal Ihssane gedurende 60 dagen leiden, volgens het intern reglement van de beweging. De toekomstige leider wordt dan gekozen uit de vijftien leden van de oriëntatieraad.

Hoogleraar Islamitische Studies, predikte Mohamed Abbadi de Islam jarenlang over de hele wereld. Hij houdt ook vaak meetings bij hem thuis en geeft er lessen over de Islam, wat hem regelmatig het bezoek van de politie oplevert.

Vrijdagochtend verzamelden honderden aanhangers van Al Adl Wal Ihssane in Rabat. Zij vergezelden Abdessalam Yassine, na het begrafenisgebed in de moskee Assounah, naar zijn laatste verblijfplaats.

Duizenden politieagenten waren die dag aanwezig in de Marokkaanse hoofdstad om incidenten te voorkomen. De Assounah moskee werd omringd door een veiligheidsgordel en de Mohammed V Boulevard werd ’s middags afgesloten voor het verkeer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team