Zoeken

Marokko: zwerfhonden heersen over de straten

16 maart 2024 - 13:00 - Marokko

©

De toenemende aanwezigheid van zwerfhonden in de regio Berrechid baart steeds meer zorgen bij de inwoners. De dieren, die in grote aantallen op wegen, in steegjes en op pleinen te vinden zijn, vormen een reëel gevaar voor de veiligheid van passanten, met name kinderen en vrouwen.

De situatie is extreem zorgwekkend in de gemeenten Had Soualem en Sidi Rahal, waar zwerfhonden in roedels rondzwerven op rotondes en openbare plaatsen, wat paniek en angst veroorzaakt bij bewoners en bezoekers. Volgens Kech24 zijn er talloze getuigenissen van aanvallen door zwerfhonden op burgers, vooral vrouwen en jonge kinderen. Soualem en Sidi Rahal lijken het hardst te worden getroffen door deze plaag.

Lees ook: Vrouw klaagt Casablanca aan na aanval door zwerfhonden

Het gebrek aan reactie van de lokale en regionale autoriteiten om de proliferatie van zwerfhonden een halt toe te roepen, verergert de situatie en voedt het ongenoegen van de bevolking. Kritiek op de verkozen gemeenteraden, die worden beschuldigd van passiviteit en nonchalance, is scherp.

Lees ook: Bejaarde man door zwerfhonden doodgebeten in Marokko

Het probleem van zwerfhonden is niet beperkt tot de twee genoemde gemeenten. In andere plaatsen in de regio Berrechid is hetzelfde te zien: zwerfhonden lopen door de straten zonder dat er concrete maatregelen worden genomen om ze te controleren en te beschermen. De noodzaak tot het creëren van specifieke verblijven om ze op te vangen en hun verspreiding te beperken, lijkt dringend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team