Zoeken

Marokko stapt over op papierloze administratie met nieuw digitaal platform

9 november 2023 - 21:00 - Marokko

©

Marokko maakt stappen richting een papierloze overheid door de ontwikkeling van een nieuwe digitale platform genaamd "het digitale account van de gebruiker". Dit initiatief van het ministerie voor digitale transitie is bedoeld om de kwaliteit van de administratieve dienstverlening aan burgers te verbeteren.

Het ministerie heeft onlangs een studie gelanceerd om de implementatiemodaliteiten van dit platform vast te stellen. Deze stap volgt op de artikelen 23 en 24 van wet 55.19, die betrekking heeft op het vereenvoudigen van administratieve procedures en formaliteiten en aandringt op samenwerking tussen administraties.

Lees ook: In Marokko geldt stilte van administratie voortaan als toestemming

Volgens Al Ahdath Al Maghribia zal dit platform burgers in staat stellen om toegang te krijgen tot hun digitale gegevens, deze op te slaan en te delen met de ontvangende administraties. Gebruikers kunnen ook de data en de administraties die toegang hebben gehad tot hun gegevens inzien en foutieve informatie aanpassen.

Het rapport van het ministerie vermeldt verder dat er gewerkt wordt aan het opzetten van een referentiekader om de digitale evolutie van de publieke administratie te meten. Het project zal zich richten op drie essentiële aspecten: de digitale capaciteit van administraties, de digitale transformatie van diensten en de digitale impact ervan.

Lees ook: Marokko vereenvoudigt administratieve procedures

Dit project past binnen een bredere beweging om de digitale transformatie van de publieke sector, die al drie decennia gaande is, te versnellen en om burgers makkelijker toegang te verlenen tot publieke diensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team