Zoeken

Marokko, een openlucht bouwplaats

23 januari 2024 - 08:00 - Economie

©

In Marokko is de bouwsector en de sector van bouwmaterialen in opkomst, mede dankzij de geplande organisatie van de Afrika Cup in 2025 en de medeorganisatie van het Wereldkampioenschap voetbal in 2030, evenals andere stedelijke ontwikkelingsprojecten.

Volgens L’Économiste zullen de belangrijkste spelers in de sector, zoals architecten, ingenieursbureaus, civieltechnische bedrijven en cementfabrieken, als eersten profiteren van deze kansen. Er zijn al diverse stedelijke ontwikkelingsprojecten, ter waarde van meerdere miljarden dirhams, van start gegaan in alle regio’s van Marokko. In totaal zal er meer dan 140 miljard dirham worden geïnvesteerd in deze projecten tegen 2025.

Lees ook: Marokko bouwt 1000 km snelwegen tegen 2030

Deze positieve trend is het gevolg van verschillende factoren: ambitieuze stedelijke herkwalificatieprogramma’s, tramlijnprojecten, hogesnelheidstreinprojecten, haven- en luchthavenontwikkelingen, de bouw van ontziltingsstations, waterwegen, wegen en snelwegen, kunstwerken, de heropbouw van de Haouz-regio, en de start van het woningaankoopondersteuningsprogramma dit jaar, met de lancering van verschillende huisvestingsprogramma’s in alle regio’s, inclusief het platteland, aldus de krant.

Lees ook: Hoe staat het met de bouw van de Mohammed VI Toren?

Bovendien staat Marokko op het punt de Afrika Cup 2025 te organiseren. Dit betekent de bouw van talrijke sportfaciliteiten en -complexen, de modernisering van verschillende voetbalstadions met uitbreiding van capaciteiten, verbetering van de wegverbindingen, accommodaties, transport, recreatie en entertainment. De bouwsector en de sector van bouwmaterialen dragen 6% bij aan het BBP en bieden werkgelegenheid aan 10% van de beroepsbevolking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team