Zoeken

Marokko: hamams bedreigd met definitieve sluiting

29 januari 2024 - 11:00 - Marokko

©

In Marrakech worden eigenaren van hamams en autowasstraten bedreigd met sluiting indien zij niet voldoen aan de prefecturale verordening die beperkingen oplegt aan de openingstijden.

Deze verordening, uitgevaardigd door de Wali van de regio Marrakech-Safi, bepaalt dat hamams en autowasstraten alleen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open mogen zijn, en gesloten moeten blijven op maandag, dinsdag en woensdag. De maatregel is ingegaan op 24 januari, en overtreders riskeren eerst een tijdelijke sluiting van 10 dagen, gevolgd door een definitieve sluiting bij herhaalde overtredingen.

Lees ook: Harde klap voor hamamliefhebbers in Marokko

Hamameigenaren zijn verplicht om meters te installeren op waterputten of -boringen die de baden van water voorzien, en moeten alle nodige maatregelen en procedures treffen voor een optimale en economische beheer van het grondwater. Ze moeten ook maandelijkse rapporten over het waterverbruik indienen bij de diensten van de prefectuur van Marrakech.

Daarnaast is het hen verboden om uitsluitend gebruik te maken van alternatieve bronnen voor bad- en waswater. Ze worden ook aangemoedigd om bewustzijn te creëren onder professionals over het belang van waterbescherming en het optimale gebruik ervan.

Lees ook: Marokko: autoriteiten overwegen sluiting hamams

Om de naleving van de beslissing te waarborgen, heeft de prefectuur van Marrakech een comité voor toezicht en controle opgericht. Autoriteiten en handhavers hebben reeds bezoeken gebracht aan verschillende openbare baden in de stad Marrakech om hen te informeren over de beslissing en hen aan te moedigen deze strict na te leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team