Zoeken

Marokko: geen giftige stoffen in rood vlees

20 januari 2024 - 12:00 - Marokko

©

Berichten over de aanwezigheid van giftige stoffen in rood vlees op markten in verschillende Marokkaanse steden zijn ongegrond.

De Marokkaanse Federatie voor Consumentenrechten (FMDC) bevestigt dat de audio-opnamen die op sociale media circuleren en beweren dat er giftige stoffen in het op de Marokkaanse markt beschikbare rood vlees zitten, geen enkele grond hebben. De gezondheidsautoriteiten hebben geen enkel bewezen incident gemeld.

Lees ook: Vlees in Marokko heel duur

Het Nationaal Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA) verzekert dat er geen reden tot zorg is voor de gezondheid van consumenten van rood vlees. Ook wordt benadrukt dat de gezondheidsautoriteiten de verschillende markten en slachthuizen zullen blijven monitoren. Het bureau adviseert consumenten om rood vlees te blijven kopen in slagerijen die voldoen aan de hygiëne- en voedselveiligheidsnormen en die zijn voorzien van het keurmerk van de veterinaire diensten.

Lees ook: Vlees in Marokko gevaarlijk? Minister antwoordt

Onlangs heeft de minister van Binnenlandse Zaken verklaard dat alle vlees afkomstig van slachthuizen geschikt is voor consumptie. Volgens hem produceren Marokkaanse slachthuizen jaarlijks meer dan 300.000 ton vlees, volledig in overeenstemming met de voedselveiligheidsnormen. Abdelouafi Laftit legt uit dat de grote steden in het koninkrijk beschikken over slachthuizen van hoge kwaliteit. Hij verzekert dat de modernisering van slachthuizen en slagerijen doorgaat om de Marokkaanse consument te beschermen tegen de verspreiding van illegale slacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team