Zoeken

Marokko: duurste specerij ter wereld floreert in Azilal

25 februari 2024 - 07:00 - Marokko

©

De saffraanproductie in de regio Azilal is in 2023 gestegen tot 1,7 ton, wat de opmars van deze veelbelovende teelt bevestigt. Deze specerij, die bekend staat als de duurste ter wereld, gedijt goed in het klimaat van de regio en biedt landbouwers een lucratief alternatief.

De oppervlakte die aan saffraanteelt is gewijd, is nu uitgebreid tot 350 hectare, waarvan 60 hectare bestemd is voor biologische landbouw. Deze milieuvriendelijke praktijk beantwoordt aan de toenemende vraag van consumenten naar gezonde en duurzame producten.

Lees ook: Marokko vierde grootste producent van saffraan ter wereld

Meer dan 1400 boeren, verdeeld over 14 gemeenten, waaronder Ait Bou Oulli, hebben zich toegelegd op de saffraanteelt, meldt Rue20. De hoogte van de teelgebieden, tussen 900 en 1800 meter, biedt optimale omstandigheden voor de groei van deze delicate plant.

Lees ook: Kruidenmarkt "Rahba Kedima" bij beste markten ter wereld

Sinds 2019 heeft een door de Marokkaanse regering gesteund programma voor de ontwikkeling van de saffraanteelt 3000 boeren in staat gesteld saffraanbollen te ontvangen. Dit initiatief heeft tot doel het inkomen van de boeren te verhogen, de veerkracht van de lokale landbouw tegen klimaatverandering te versterken en de duurzame ontwikkeling van de regio te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team