Zoeken

Marokko: Chariot Oil & Gas start groot gasexploratieproject

6 februari 2024 - 13:00 - Economie

©

Het Britse bedrijf Chariot Oil & Gas, gespecialiseerd in gasexploratie, zal zijn ambities voor het jaar 2024 in Marokko kunnen verwezenlijken.

De Regionale Eenheidscommissie voor Investeringen (CRUI) heeft de Milieu-impactbeoordeling (EIE) goedgekeurd voor booractiviteiten op de onshore Loukous-licentie van Chariot Oil & Gas, aldus het energiebedrijf in een persverklaring. De beoordeling omvat in totaal 20 booroperaties, waaronder twee exploratieputten op de locaties Gaufrette en Dartois, 17 andere potentiële locaties en de exploitatie van een bestaande gasreserve.

Lees ook: Marokko wil gas exporteren via de Maghreb-Europa gaspijpleiding

De vergunning, geldig voor een periode van vijf jaar, dekt verschillende locaties, waardoor Chariot de mogelijkheid krijgt om zijn activiteiten in de regio uit te breiden. "De goedkeuring van de EIE voor meerdere extra locaties biedt ons de flexibiliteit voor toekomstige campagnes," zei Pierre Raillard, hoofd Gas Business en directeur voor de Maghreb-regio.

Lees ook: Chariot Oil & Gas wil gas uit Larache vervoeren via Maghreb-Europa Gaspijpleiding

Eind januari had Chariot Oil & Gas zijn vooruitzichten voor 2024 onthuld. "We beginnen dit nieuwe jaar met veel belangrijke katalysatoren voor de groep voor de komende maanden. Met de start van een boorcampagne op de Loukos-licentie richten we ons op de exploitatie van een onshore bekken dat is verwaarloosd en dat op korte termijn productiepotentieel biedt met directe toegang tot industriële markten," verklaarde Adonis Pouroulis, CEO van het bedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team