Zoeken

Marokko gaat tegen 2023 vliegtuigen assembleren

15 november 2021 - 16:40 - Economie

©

Marokko zal binnen twee jaar over de mogelijkheid beschikken om vliegtuigen volledig te assembleren, aldus minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel.

Marokko zal binnen twee jaar in staat zijn om de volledige assemblage van PC-12 vliegtuigen uit te voeren, zei minister Ryad Mezzour vorige week tijdens de presentatie van de ontwerpbegroting van zijn afdeling aan de Commissie voor Productieve Sectoren in het parlement. De minister deelde mee dat een Zwitsers bedrijf, gespecialiseerd in luchtvaart, een overeenkomst heeft gesloten met een ander bedrijf om de structuren van het vliegtuig volledig in het koninkrijk te bouwen.

Lees ook: Marokko aantrekkelijk voor de Europese industrie

Marokko produceert reeds 41% van de onderdelen die nodig zijn voor de fabricage van vliegtuigen, aldus Mezzour. De luchtvaartsector zal tegen 2026 zo’n 17.000 extra banen creëren. Momenteel biedt de sector werk aan 11.000 mensen.

Lees ook: Marokko vastbesloten om militaire industrie te ontwikkelen

De minister van Industrie toonde zich ook verheugd over het voorzichtige herstel van de activiteiten in de industriële sectoren (automobiel en textiel), na zwaar te zijn getroffen door de coronacrisis. "Het herstelpercentage van de Marokkaanse export in de automobielsector bedroeg eind september 2021 ongeveer 104% ten opzichte van dezelfde periode in 2019," aldus Ryad Mezzour, die opmerkte dat 97,8% van de banen die in 2020 verloren gingen, opnieuw zijn hersteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team