Zoeken

Marokkanen zoeken liefst informatie op Facebook

28 oktober 2022 - 08:00 - Marokko

©

Voor jonge Marokkanen zijn sociale netwerken de belangrijkste informatiebron geworden. Dit blijkt uit een studie van het in Madrid gevestigde internationale adviesbureau Marco.

De gezondheidscrisis heeft, net als bij inwoners van andere landen, grote gevolgen gehad voor de gewoonten van Marokkanen. Naar aanleiding van een enquête in Marokko over dit onderwerp, meldt Marco dat Facebook, WhatsApp en Instagram de "belangrijkste" informatiebronnen voor Marokkanen zijn geworden. Het onderzoek werd uitgevoerd in mei en juni op een steekproef van 14.000 respondenten in 14 landen.

Lees ook: Facebook verwijdert nepaccounts in Marokko

Uit het rapport blijkt dat 75% van de Marokkanen zegt dat de pandemie een groot verschil heeft gemaakt. Bij de informatiebronnen in Marokko staat Facebook bijvoorbeeld op de eerste plaats (53%). Daarna volgen WhatsApp (51%) en Instagram (46%). Mannen gebruiken vaker Facebook (55%), terwijl Instagram voor 62% van de vrouwen de belangrijkste informatiebron is. 58% van hen gebruikt WhatsApp.

Lees ook: Marokko bij meest actieve Afrikaanse landen op Twitter

Wat de leeftijdsgroepen betreft, zijn vooral jongeren actief op deze platforms. Onder 18-25-jarigen staat de televisie slechts op de derde plaats wat betrouwbaarheid betreft, vóór WhatsApp (44%) en Instagram (40%). Van de 40-65-jarigen geeft 75% nog steeds de voorkeur aan informatie via de televisie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team