Zoeken

Vastgoedfraude in Casablanca: verkozenen en ondernemers centraal

9 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

De arrestatie van een notarisassistent en van projectontwikkelaar Abdelkader Boudrika, broer van Mohamed Bourdrika, de afgezette voorzitter van Mers Sultan in Casablanca, heeft geleid tot de ontdekking van een uitgebreid netwerk van vastgoedfraude.

Het proces tegen de notarisassistent begon donderdag voor de eerste kamer voor financiële misdaden bij het Hof van Beroep in Casablanca. De rechter besloot de zitting echter te verdagen tot 23 mei om de verdediging van de beklaagden voor te bereiden, meldt Maroc Diplomatique. Naast de notaris zijn ook Mohamed El Hidaoui (RNI), Soulimane Houllich (PAM), Abdelkader Boussairi (USFP), Anas Yamlahi (USFP) en andere verkozenen bij deze zaak betrokken.

Lees ook: Grote vangst in de wereld van vastgoedfraude in Casablanca

De notaris en de tussenpersonen zitten al meer dan een jaar in de gevangenis voor deelname aan de vervalsing en het gebruik van een officieel document, deelname aan de vervalsing van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs en deelname aan het gebruik ervan, en voor medeplichtigheid aan de vervalsing van handelsdocumenten.

Lees ook: Miljardair in Tetouan voor de rechter na vastgoedfraude

In een een compleet andere zaak worden dezelfde verdachten beschuldigd van de vervalsing van een officiële koopakte en van valsheid in geschrifte. Dit naar aanleiding van een klacht van Hniyah, een van de erfgenamen van de eigenaar van een perceel van 1,5 hectare in Tit Mellil, in de voorsteden van Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team