Zoeken

Marokkaan bekent moord op 80-jarige echtgenote in Frankrijk

10 november 2023 - 23:00 - Wereld

©

In het Franse Montpellier is een 45-jarige Marokkaanse man, die illegaal in Frankrijk verblijft en niet bekend was bij de justitie, gearresteerd en in hechtenis genomen voor de moord op zijn 80-jarige echtgenote. Het lichaam van het slachtoffer werd in haar woning aangetroffen.

De arrestatie van de Marokkaan vond plaats op woensdagavond, kort voor 19:30 uur. Hij bevond zich op het dak van een gebouw en dreigde te springen, maar werd tegengehouden door agenten van de anti-criminaliteitsbrigade (BAC). Dit werd bevestigd door het Openbaar Ministerie van Montpellier in een verklaring op donderdag. Terwijl de politie hem naar het politiebureau bracht, bekende Hassan A. R. dat hij die ochtend zijn vrouw had vermoord, aldus een bron dicht bij het onderzoek. Brandweerlieden vonden het lichaam van het slachtoffer, op de vloer van haar woning met een kussen over haar hoofd. Onderzoekers vonden veel bloedsporen in de woning van het slachtoffer. Uit autopsie blijkt dat de 80-jarige vrouw 26 keer was gestoken.

Lees ook: Frans koppel cel in voor mishandelen bejaarde Marokkaan

"Het paar had elkaar enkele jaren geleden in Marokko ontmoet en was getrouwd", aldus het Openbaar Ministerie, waarbij wordt opgemerkt dat Hassan op 25 juni 2023 was gearresteerd voor het met de dood bedreigen van zijn echtgenote terwijl hij dronken was. Hij kreeg van de justitie een verbod om bij zijn echtgenote thuis te komen en om zes maanden lang contact met haar op te nemen. Op 10 juli 2023 had het slachtoffer aan de politie laten weten dat zij haar klacht wilde intrekken.

Lees ook: Bejaarde Marokkaan met geweld vermoord in Frankrijk

De veertiger had na de moord op de bejaarde vrouw een grote hoeveelheid paracetamol ingenomen, wat leidde tot zijn opname in het ziekenhuis. Het politiebureau van Montpellier werd belast met het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team