Zoeken

Koning Mohammed VI op kroning Koning Charles III verwacht

2 mei 2023 - 16:00 - Wereld

©

Koning Mohammed VI is een van de royals die naar verwachting aanwezig zullen zijn bij de kroning van Koning Charles III van Engeland in de Westminster Abbey op zaterdag 6 mei 2023.

In totaal zijn er 2000 buitenlandse leiders, royals, verkozenen, vertegenwoordigers van de civiele samenleving en andere prominente gasten uitgenodigd voor de kroning van Koning Charles III, waaronder leden van regerende families van over de hele wereld. Het is de eerste kroningsceremonie in Groot-Brittannië sinds die van wijlen Elizabeth II in 1953.

Lees ook: Koning Mohammed VI belt met Britse koning Charles III

Naast Koning Mohammed VI van Marokko worden onder andere ook Prins Albert II en Prinses Charlène, Kroonprins Fumihito en Kroonprinses Kiko van Japan, Koning Abdullah II en Koningin Rania van Jordanië, Koning Felipe VI en Koningin Letizia van Spanje, Koning Philippe en Koningin Mathilde van België, en de Sultan van Brunei verwacht in de Westminster Abbey.

Andere aanwezigen zijn Koning Letsie III van Lesotho, de Koning en Koningin van Bhutan, Koning Carl XVI Gustaf en Koningin Silvia van Zweden, alsook de Yang di-Pertuan Agong en de Raja Permaisuri Agong van Maleisië. De dag voor de kroning zullen deze koninklijke persoonlijkheden naar verluidt een receptie bijwonen in het Buckingham Palace, volgens de traditie van het Britse hof.

Lees ook: Lalla Salma op inhuldiging Koning Willem-Alexander

Bij de kroning van Koningin Elizabeth II in 1953 waren er maar liefst 8000 gasten aanwezig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team