Zoeken

Jonge Spaanse Marokkaan op zee verdwenen

9 maart 2024 - 17:30 - Wereld

©

Adil Lamsiyah, een 20-jarige Spaanse jongeman van Marokkaanse afkomst, is sinds 25 februari vermist. Hij vertrok die dag op een boot vanuit Balerma, een klein stadje in Almería. Vrijdag heeft zijn familie aangifte gedaan van zijn vermissing bij de Guardia Civil. Tot nu toe hebben de zoekacties niets opgeleverd.

Adil werd voor het laatst gezien op een boot op 30 mijl van Cabo de Gata. Hij zou door een drugsnetwerk zijn gerekruteerd als "petaquero". In die rol zou hij 50 tot 60 jerrycans met benzine op een boot naar andere boten moeten brengen om drugs te laden. Sinds twee weken heeft Adil geen teken van leven meer gegeven. Zijn bezorgde moeder Samira sloeg vrijdag alarm bij de Guardia Civil, meldt El Español.

Lees ook: Argentijnse surfers op zee verdwenen bij Malaga, familie zoekt hen in Marokko

De twintiger vertrok vanuit Balerma met twee anderen: Khaled Khayati, een 32-jarige man wiens familie in Frankrijk aangifte heeft gedaan van zijn verdwijning, en een derde jongeman waarvan de identiteit niet bekend is. Volgens Jalal Benaissa, Adil’s oom, heeft de jongen contact opgenomen met zijn vriendin voordat hij op de boot stapte. Hij stuurde haar zelfs een video waarin hij zei dat hij een paar dagen weg zou gaan, zonder details te geven over zijn bestemming.

De oom beweert dat zijn neefje een normaal leven leidde. Adil studeerde en werkte tegelijkertijd in een fruitwinkel, waar zijn vader ook werkt. In de zomer werkte hij als badmeester. In februari werd hij ontslagen uit de winkel vanwege de lage agrarische productie. Hij bleef even werkloos en accepteerde toen het aanbod om als petaquero aan de slag te gaan.

Lees ook: Jonge Marokkaan op zee verdwenen, familie geeft niet op

Adil is de jongste van drie kinderen. "Zijn ouders zijn ontdaan", zegt zijn oom. De Guardia Civil is een onderzoek gestart om de jongeman te vinden. Tot nu toe hebben de zoekacties echter niets opgeleverd. Adil’s moeder ging ook naar het huis van de vermeende leider van de criminele organisatie voor wie haar zoon werkte. Hij liet haar weten dat de situatie "hopeloos" is en dat "haar zoon niet zal terugkeren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team