Zoeken

Minister: "Hotelverbod voor ongehuwde stellen is illegaal"

5 oktober 2023 - 16:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Justitie Abdellatif Ouahbi heeft zijn afkeuring uitgesproken over het verbod voor ongehuwde koppels om een gemeenschappelijke hotelkamer te delen, en noemde deze maatregel "illegaal".

"Hoe kan men aan volwassenen een huwelijksakte vragen en hen vervolgens vertellen dat ze het hotel niet binnen mogen omdat ze deze niet hebben?", reageert de minister van Justitie. Hij stelt dat de autoriteiten, door zo te handelen, automatisch aannemen dat de reden voor hun hotelbezoek onwettig is. "Daarmee begaan zij zelf een overtreding." Abdellatif Ouahbi gaf deze verklaring tijdens een bijeenkomst over de "resultaten van het onderzoek naar nationale rapporten van het Koninkrijk Marokko door VN-mechanismen voor mensenrechten", georganiseerd door de Interministeriële Delegatie voor Mensenrechten (DIDH), meldt Hespress.

Lees ook: Marokko start gesprekken over toegang ongehuwde stellen tot hotels

Ouahbi bekritiseerde ook het verbod voor vrouwen om een hotelkamer te boeken in hun eigen woonplaats. "Het is ondenkbaar om aan een verantwoordelijke burger met een nationale identiteitskaart te vragen waarom ze in een hotel wil overnachten in de stad waar ze woont. Deze maatregel is een misdaad die bij wet bestraft moet worden", benadrukte hij, toevoegend dat "het wetboek van strafrecht bepalingen moet bevatten tegen iedereen die documenten eist die niet wettelijk zijn voorgeschreven."

Lees ook: Marokko overweegt ongehuwde stellen hotelkamer te laten delen

"We hebben een historische kans omdat we een Koning hebben die begrijpt hoe dingen evolueren en een regering die deze richting op gaat. We moeten vooruit", zei Ouahbi, die vastbesloten is om niet te buigen voor conservatieve kritieken en belooft zijn strijd voor de "modernisering van de samenleving" voort te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team