Zoeken

Tot 9 jaar gevangenis voor moordenaars Marokkaanse veiligheidsagent in Frankrijk

28 maart 2015 - 22:04 - Wereld

©

Het Hof van Assisen van het Franse Seine-Saint-Denis heeft donderdag tot 9 jaar gevangenisstraf uitgesproken tegen de moordenaars van Said Bourarach. De Marokkaanse veiligheidsagent verdronk na te zijn achtervolgd door de verdachten.

Op 30 maart 2010 was het 35-jarige slachtoffer net voor sluitingstijd een doe-het-zelf winkel binnengestapt om een potje verf te kopen. Hij kreeg ruzie met een van de klanten die er zijn neven en vrienden bij riep.

Said Bourarach werd vervolgens minutenlang door de vier verdachten langs de Ourcq kanaal vervolgd tot hij, in een wanhopige ontsnappingspoging, in het water sprong en verdronk.

Voor de nabestaanden van Said is er geen twijfel mogelijk en is het een racistische moord omdat de vier verdachten joods zijn. Het openbaar ministerie, Anne Haller, oordeelde echter dat er geen sprake was van racisme en dat de verdachten Said "niet wilden doden, maar geweld gebruikten die zijn dood veroorzaakte".

Het Hof heeft de verdachten tot vier, vijf, zes en negen jaar gevangenisstraf veroordeeld. Een arrestatiebevel werd uitgevaardigd tegen twee andere verdachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team