Zoeken

Franse Marokkaan leidde internationaal prostitutienetwerk

9 februari 2023 - 08:00 - Wereld

©

Dinsdag begon in het Franse Montpellier het proces tegen een 36-jarige Marokkaanse man die betrokken zou zijn bij een groot internationaal prostitutienetwerk.

Mohamed Z., een Franse Marokkaan uit Arles, wordt ervan verdacht een groot internationaal netwerk voor prostitutie te leiden en staat van 7 tot 10 februari samen met 13 andere verdachten voor de rechter. Mohamed Z. en Sandra V., een 49-jarige Colombiaanse vrouw die in Barcelona woont, zijn de centrale figuren in de zaak, aldus Midi Libre. Ze verschijnen onder arrest voor de rechtbank in Montpellier.

Lees ook: Prostitutienetwerk van Marokkaanse vrouwen opgerold in Turkije

Getuigenissen van slachtoffers Jenifer en Yamileh liggen aan de oorsprong van het uitbreken van de zaak. Uit de getuigenis van de twee jonge Colombiaanse vrouwen, blijkt dat leden van het netwerk hen ontvoerden en dwongen om als prostituee te werken, terwijl Sandra V. hen een baan als kindermeisje in Barcelona had beloofd. Ze moesten seks hebben met tot 8 klanten per dag, soms overdag en tot diep in de nacht, eerst in Nîmes, daarna in Montpellier. De vrouwen, die geen Frans spreken, zeggen dat ze "berooid en ontworteld" waren en dat ze geen andere keuze hadden dan mee te werken.

Lees ook: Prostitutienetwerk gerund door Marokkanen in Europa opgerold

Naast de slechte omstandigheden moesten ze 50% van het geld uit de prostitutie aan de verdachten geven, anders werden ze mishandeld. Een van hen vertelt dat ze mishandeld werd omdat ze weigerde geld over te schrijven naar de familie van Mohamed Z. in Marokko. Hij is de eigenaar van de woning waar alle door het netwerk uitgebuite vrouwen werden ondergebracht. De beschuldigingen worden betwist door de verdachte. Hij beweert dat hij slechts eigenaar is. "Hij verhuurde flats aan studenten en aan meisjes die hun charmes verkochten. Sommigen van hen doen dat nog steeds," zei Abratkiewicz, zijn advocaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team